Burger king

In opdracht van Superrebel maakten we voor Burger King meerdere commercials voor tv en online om de nieuwe deals onder de aandacht te brengen. 

Zo werden mensen in een Burger King restaurant gevraagd wat ze van de nieuwe deal ‘2 Whoppers voor 6 euro’ vonden. Wat blijkt? Nederland houdt van 100% Flame grilled beef en weet er wel raad mee!

Ook de nieuwe nuggets moesten worden getest welke het lekkerste zijn. Met een blind test lieten we mensen kiezen welke zij het lekkerste vonden. En het resultaat: de nieuwste nuggets van burger King zijn het allerlekkerst! 

De nieuwste freakingdeal lieten we proeven aan toeristen. Met een knipoog naar de Hollandse frikandel. 

Voor de verschillende commercials maakten we gebruik van echte mensen voor een transparant testpanel. Het thema ‘Your way’ is de reden waarom is gekozen voor echte mensen en geen acteurs. Het scripten van de tv-commercial met acteurs staat haaks op de gedachte dat je helemaal jezelf kunt zijn bij Burger King. Bijkomend voordeel: de spontane reacties geven goed weer wat mensen van de deal vinden. 

Uit de test blijkt dat 2 Whoppers voor 6 euro een goede aanbieding is, zelfs zo goed dat mensen twee Whoppers kopen, terwijl ze er eigenlijk maar één op kunnen.  Het is dus de vraag wat je dan met je tweede Whopper doet. De antwoorden op die vraag zijn op zijn minst verrassend te noemen. Zonder dat er een script aan ten grondslag lag, grijpen mensen in een Burger King restaurant de tweede Whoppers aan om hun zangcarrière een boost te geven, om te daten en zelfs om iemand ten huwelijk te vragen.

Waarom moeilijk doen, als het samen kan.