employer branding campagne

Employer branding voor funda

Dagelijks verbindt funda vraag en aanbod op de vastgoedmarkt. Ze helpen kopers en verkopers, huurders en verhuurders, en makelaars op weg. En dat doen zij al 20 jaar. Inmiddels zijn ze een van de grootste websites van Nederland waar iedere maand gemiddeld 5 miljoen mensen samenkomen. Op zoek naar een nieuw thuis of plek voor zakelijke ambities. Of om even binnen te kijken bij de buren. 

Funda groeide hard en er was de vraag om te helpen bij het zoeken naar talent, internationaal tech talent. Want het online vastgoedplatform draait ook door developers en UX designers.

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

De opdracht

De vraag van funda was om een concept te bedenken dat binnen de cultuur van funda past: informeel, gezellig en internationaal. Dat werkten we uit tot het concept: Feel right at home at funda. Daarnaast zouden we met het concept een tiental employer branding video’s produceren in samenwerking met funda en natuurlijk met eigen werknemers.

Feel right at home!

Employer branding video’s zijn perfect om in een korte tijd aan jouw doelgroep te laten zien wat je als werkgever in huis hebt. Hoe ziet je bedrijf eruit en vooral; hoe staat het ervoor met de sfeer en cultuur binnen de organisatie?

Alle medewerkers (van verschillende nationaliteiten) vertellen samen het verhaal van funda.  Ieder spreekt in zijn eigen taal een deel van de tekst uit. Dat gebeurt namelijk ook op de werkvloer. De nadruk ligt op de tech- medewerkers. Zo vertellen ze waar funda voor staat (tech, internationaal, kleinschalig, innovatief, huiselijke), wat hun werkzaamheden zijn en wat de impact van hun werk is. We laten zien hoe huiselijk, open en gezellig het kantoor is. Aan het eind spreekt iedereen in zijn of haar taal het woord ‘thuis’ uit als een belofte aan de nieuwkomers: “We will make you feel right at home at funda.”

Dit concept leent zich goed voor een snelle, gewaagde montage die de video een eigen gezicht geeft én funda positioneert als dynamisch bedrijf Daarnaast produceerde FREQUIN nog een aantal portret video’s om te laten zien wat het werk precies inhoudt: in de hoofdrol Edwin, Noortje, Merel, Arjan, Marije en Riccardo.