Social strategy & Branded content

Double the fun!

Double the fun! Daar staat doppio voor. Het eigenwijze, maar vrolijke en positieve merk wil onderscheidend worden in de micro mobility market. De missie is om een meer duurzaam en veiliger alternatief aan te bieden voor de scooter en een spannender en stoerder alternatief voor de fiets. 

Om van doppio hét merk fat e-bikes te maken is het van belang dat er een duidelijke strategie komt die klanten emotioneel zal binden met het merk. Om dit te verwezenlijken heeft FREQUIN een content strategie bedacht om het merk beter in de markt te positioneren.

Social strategie voor de Doppio gebruiker

Al geruime tijd produceren we content voor doppio. Na enkele brainstorms heeft FREQUIN ook een vernieuwde social strategie bedacht om het merk nog beter in de markt te positioneren. Door het aanbrengen van consistentie en eenheid en door gebruik te maken van storytelling. 

Tegenwoordig is het voor merken belangrijk om gezicht te laten zien. Klanten die je merk vertrouwen zullen eerder je product kopen. De aankoop van een doppio ligt hoger dan een impulsaankoop. Daarom maken we gebruik van een advertising strategie waarbij we inspelen op de customer journey van de consument en waarbij we voor elke fase nieuwe content creëren.

Content voor de gehele customer journey

Aan de hand van het See, Think, Do, Care model van Google produceren we content voor elke fase om zo echt de doelgroep mee te nemen en te laten binden aan het merk. 

Campagnevideo 
In de eerste fase is het doel om de doelgroep kennis te laten maken met doppio. Middels branded content leggen we de focus op de USP’s van doppio en vernieuwen we de content ieder half jaar vanwege de verschillende seizoenen. 

User stories
Tegenwoordig kom je niet meer weg met alleen het aanprijzen van je product, mensen willen meer. Ze moeten zich emotioneel verbonden voelen met een merk, dat werkt doorslaggevend bij de overweging van een aankoop. Door de potentiële klant mee te nemen met verschillende gebruikers aan de hand van user stories, inspireren we de doelgroep. Ze kunnen zich in de persoon herkennen wat bijdraagt aan de uiteindelijk aankoop. 

Proefritten content
Een belangrijke focus voor doppio is het verkopen van proefritten. Door het inzetten van een extra conversie campagne met specifieke content hiervoor richten we ons nog meer op het boeken van een proefrit in de verschillende steden richten. 

Door gebruik te maken van storytelling maken we het merk doppio top of mind bij de doelgroep. Het gaat om de totale merkbeleving, in plaats van alleen het verkopen van het product.Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met jouw merk? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin