5x WAAROM VIDEOMARKETING WERKT

Waarom videomarketing? Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, video is persoonlijk en video converteert. Opvallende video’s zijn hét succes in een online campagne! Video is daarom onmisbaar geworden in je marketing strategie. Het gebruiken van video’s is al jaren belangrijk en het groeit nog steeds! YouTube is dan ook de één na grootste zoekmachine op internet. In dit artikel geven we je 5 redenen waarom jij ook aan videomarketing zou moeten doen en waarom dit een essentieel onderdeel is geworden in jouw marketing strategie.

#1 Video helpt de consument

Video helpt consumenten in het beslissingsproces. Consumenten komen vaak in een situatie terecht waar zij geen directe keuze kunnen maken tussen een product of dienst. Dit levert keuzestress op. De consument gaat op onderzoek uit om de verschillen naast elkaar te leggen. Uit onderzoek van Raw Shorts blijkt dat 64 procent van de consumenten eerder een product of dienst aanschaft na het zien van een video. En 90 procent geeft aan dat productvideo’s daarbij helpen. Dit snappen we wel! Met video kun je een product of dienst makkelijk en realistisch laten zien.

#2 Video helpt je naamsbekendheid te vergroten

Naast dat videomarketing de consument helpt bij het maken van een keuze van een product of dienst, zorgt het ook voor meer naamsbekendheid. Dit kun je bereiken door een strakke en duidelijke huisstijl, maar ook met kwalitatief goede video’s. Zodra een consument je video bekijkt wil je dat hun interesse gewekt is. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je een video bekijkt, je binnen 3 tot 5 seconden bepaalt of je de video interessant vindt. Deze eerste 5 seconden zijn dus het belangrijkst. Laat zien wie je bent en wat je aanbiedt!

#3 Video is makkelijk te consumeren via social media

Je wil bestaande klanten behouden en nieuwe klanten binnenhalen? Social media is je grote vriend! Gemiddeld zitten we met zo’n anderhalf uur per dag op social media en is 96% van alle Nederlanders er actief te vinden. Een eenvoudige manier om met een laag budget nieuwe klanten te werven!

Plaats een video en vergroot direct je online zichtbaarheid. Zo heb je met video ongeveer 10 keer meer kans dat jouw doelgroep de video bekijkt, deelt of een reactie achterlaat dan wanneer je een post deelt met alleen maar tekst.

#4 Video brengt de juiste boodschap over

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar een video brengt het verhaal echt over. Geef de juiste boodschap mee en gebruik een duidelijke call-to-action. Een call-to-action is het oproepen van je consumenten om iets te doen. Zo zorg jij ervoor dat je de consument warm en actief houdt op jouw kanalen.

#5 Video zorgt voor waardevolle data

Meten en verbeteren! Meet het succes en optimaliseer jouw video. Uit een analyse van een video kan je heel veel waardevolle data halen die je nodig hebt voor het optimaliseren van je content en campagnes. Je krijgt meer inzicht in jouw doelgroep waardoor je beter kunt bijsturen. Hoe lang kijken jouw kijkers? En wordt er überhaupt wel op de ‘play’ button geklikt? Na hoeveel seconden haakt de kijker af? Gebruik deze informatie en maak de volgende video nóg beter!

Wil je beginnen met videomarketing? Laat het ons weten, we denken graag met je mee!

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin