FREQUIN AAN DE SLAG MET AR SAMSUNG

AAN DE SLAG MET AR VOOR SAMSUNG

De huidige coronacrisis heeft menig ondernemer uitgedaagd om de creativiteit de vrije loop te laten. Zo ook bij Samsung. Om fysiek winkelbezoek veiliger en prettiger te maken, ontwikkelde de techgigant een nieuwe actie: “Ervaar jouw volgende Samsung Galaxy smartphone in AR”. Deze actie is deels ontstaan, omdat het winkelpersoneel de verpakkingen wegens hygiënische redenen niet open mocht maken. En Augmented Reality is daarnaast natuurlijk ook gewoon heel vet!

De winkelbezoeker krijgt zo een extra beleving bij het bezoek aan één van de 251 winkels van KPN, Vodafone en Samsung. En ook nog eens geheel coronaproof. Tijdens een bezoek aan één van deze winkels kunnen klanten met hun eigen smartphone een unieke Augmented Reality-ervaring beleven. Zo kan iedere klant tóch alle nieuwe Galaxy smartphones in zijn hand zien, zonder het toestel echt vast te houden! Coronaproof? Check!

Hoe werkt het? Je kan met je eigen smartphone de QR-code op een kaartje scannen en zo je Galaxy smartphone naar keuze in je hand zien verschijnen. It’s magic! Dit werkt op zowel Android als iOS toestellen.

Van website-ontwikkeling tot het design en het scanbaar maken van het kaartje, FREQUIN heeft de handen uit de mouwen gestoken en alles zelf ontwikkeld. Zo is FREQUIN verantwoordelijk geweest voor het faciliteren van deze unieke gebruikerservaring voor Samsung Mobile. In samenwerking met 3D Binkies werden de 3D versies van de Galaxy smartphones, welke in de AR omgeving in je hand verschijnen, zodanig geoptimaliseerd, dat ze sneller en beter scanbaar werden.

Louis Frequin, Creative Director bij FREQUIN:

“De opdracht was om de winkelervaring in tijden van corona te vergroten. De oplossing waar we mee gekomen zijn was deze Web AR Retail Experience. Zo konden klanten toch de telefoons ervaren, zonder de verpakking open te hoeven maken en het personeel te zien. In totaal hebben we zo’n 40.000 kaartjes gedrukt.”

Thomas Rodrigues, Channel Marketeer bij KPN en Samsung:

“Met deze actie wilden we de winkelervaring naar een next level brengen. Winkelpersoneel kan op deze manier de consument een unieke ervaring bieden en de consument alle toestellen in alle kleuren laten ervaren. We hebben in alle winkels demo toestellen, waarmee we meestal maar een kleur kunnen laten zien, maar sommige toestellen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Deze kaartjes bieden een oplossing om al deze kleuren tóch aan de klant te kunnen tonen in een innovatieve manier!”

Benieuwd naar wat jij kan halen?

ALL IT TAKES! Dat is waar wij voor staan. Neem contact op met Annette en we komen zo snel als mogelijk bij je terug om de mogelijkheden te bespreken.