In een wereld waarin consumenten 24/7 gebombardeerd worden met advertenties, kan het moeilijk zijn om door het lawaai heen te breken en de aandacht van je doelgroep te krijgen. Dat is waar contentmarketing om de hoek komt kijken.

Betekenis van contentmarketing

Het doel van contentmarketing is het ontwikkelen en verspreiden van waardevolle, belangrijke en samenhangende content om een bepaald publiek aan te trekken en te behouden – met als uiteindelijk doel het stimuleren van winstgevende conversies.

Als je het goed doet, kan contentmarketing een uiterst effectieve manier zijn om naamsbekendheid op te bouwen, verkeer naar je website te leiden, leads te genereren en klanten te werven. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Zie hieronder negen contentmarketing voorbeelden ter inspiratie.

1. Buffer: nieuwe ideeën voor een contentstrategie op social media

Buffer is een socialmediamanagement tool die bedrijven helpt hun onlineaanwezigheid te groeien door het gemakkelijk te maken consistente, waardevolle content te plaatsen op meerdere social media kanalen. Om ervoor te zorgen dat hun klanten het meeste uit hun dienst halen, biedt Buffer ook een schat aan boeiende blogberichten en relevante content over alles van de beste praktijken over sociale media tot effectieve tips voor tijdbeheer.

2. HubSpot: toegevoegde waarde leveren met verschillende typen content

HubSpot is een bedrijf dat verkoop- en marketingsoftware levert om bedrijven te helpen beter te groeien. Ze zijn ook een van de pioniers van inbound marketing – een methode die de nadruk legt op het genereren van kwalitatieve leads door nuttige, leerzame content in plaats van onderbrekende advertenties. En ze doen wat ze preken; hun blog staat vol informatieve artikelen en praktische tips over onderwerpen als leadgeneratie, contentstrategie, YouTube, e-mailmarketing en SEO.

3. Contently: een goed verhaal vertellen aan potentiële klanten

Contently is een contentmarketing platform dat merken helpt hun verhaal te vertellen. Hun blog behandelt alles van hoe je data-driven storytelling kunt gebruiken tot tips voor het maken van een effectieve content kalender.  Het opstellen van een contentkalender is een essentieel onderdeel van contentmarketing. Maar ze praten niet alleen – ze doen ook wat ze doen door origineel onderzoek en casestudies te maken die de kracht van goede storytelling laten zien (zoals hoe Marriott contentmarketing gebruikte om de betrokkenheid bij millennial reizigers te vergroten).

4. Moz: content gericht op marketeers

Moz is een leider in SEO-software die bedrijven helpt hun positie in zoekmachines te verbeteren en meer websitebezoekers aan te trekken. Op hun blog staan artikelen over van alles en nog wat, van het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek tot geavanceerde SEO-tactieken. En ze schrijven niet alleen over theoretische concepten; ze publiceren ook regelmatig origineel onderzoek (zoals een studie over het effect van Google’s mobile-first indexing algoritme update).

5. Het Content Marketing Instituut: diverse manieren om volgers te creëren

Het Content Marketing Institute (CMI) zet zich in om merken te helpen slagen met contentmarketing door training, evenementen, adviesdiensten en origineel onderzoek. Hun blog is een goed voorbeeld voor teksten over onderwerpen als hoe je de ROI meet, welke soorten content het beste presteren op verschillende kanalen en de laatste trends in de branche. Bovendien bieden ze handige hulpmiddelen zoals sjablonen, eBooks, webinars en cursussen – allemaal bedoeld om je te helpen je contentmarketinginspanningen naar een hoger niveau te tillen.

6. Zendesk: blogs om als autoriteit bekend te worden

Zendesk is een klantenservicesoftwarebedrijf dat bedrijven de hulpmiddelen biedt die ze nodig hebben om klantinteracties te beheren. Het bedrijf gebruikt contentmarketing om nieuwe klanten aan te trekken en loyaliteit op te bouwen bij huidige klanten. Zendesk doet dit door nuttige content op zijn website te publiceren, zoals “10 Tips voor het creëren van betere klantensupport-ervaringen” en “Hoe je gegevens kunt gebruiken om betere beslissingen over de klantenservice te nemen.” Door waardevolle bronnen als deze aan te bieden, bouwt Zendesk vertrouwen op bij zijn publiek en vestigt het zich als thought leader over klantenservice.

7. Ahrefs: perfect voorbeeld voor goede content

Ahrefs is een toolset voor SEO- en marketingprofessionals. Het bedrijf gebruikt contentmarketing om klanten aan te trekken en huidige klanten terug te laten komen voor meer. Ahrefs doet dit door nuttige blogberichten te publiceren, zoals “How to Do Keyword Research for SEO: A Beginner’s Guide” en “11 Actionable On-Page SEO Tips That’ll Boost Your Rankings.” Door waardevolle bronnen als deze te bieden, helpt Ahrefs zijn klanten hun SEO-inspanningen te verbeteren en hun bedrijven te laten groeien.

8. SalvationDATA: content voor een nichemarkt

SalvationDATA biedt oplossingen voor gegevensherstel voor bedrijven over de hele wereld. Het bedrijf gebruikt contentmarketing om klanten aan te trekken en bestaande klanten terug te laten komen voor meer. SalvationDATA doet dit door blogberichten over gegevensherstel te publiceren, zoals “Hoe verwijderde bestanden te herstellen van Windows 10” en “Hoe verloren gegevens te herstellen van een externe harde schijf”. Door waardevolle bronnen zoals deze te bieden, vestigt SalvationDATA zich als een thought leader in de data recovery ruimte en helpt het zijn klanten hun verloren gegevens te herstellen.

9. LinkedIn: gebruik van user generated content

Het socialemediaplatform LinkedIn is de afgelopen jaren een van de populairste wegen voor contentmarketing geworden. Door zijn leden aan te moedigen originele en goed onderzochte long form content te publiceren, heeft het platform bedrijven en personen veel mogelijkheden gegeven om hun naam naar buiten te brengen via zowel leerzame als promotionele middelen. Bovendien zit de bibliotheek van het platform vol met content die speciaal voor digitale marketeers is gemaakt, boordevol inzichtelijk industrieel advies en deskundige tips die te vinden zijn in de vorm van e-books, presentaties en webcasts. Dit alles maakt LinkedIn tot een waardevolle bron voor iedereen die een beter begrip wil krijgen van hoe te slagen in de wereld van online marketing.

9 krachtige contentmarketing voorbeelden die je kunnen inspireren

Zoals je kunt zien, slagen deze negen bedrijven met contentmarketing door hoogwaardige, waardevolle content te produceren die aanslaat bij hun doelgroepen. Als je wilt dat je contentmarketing inspanningen succesvol zijn, richt je dan op het maken van nuttige, informatieve content die je publiek helpt hun doelen te bereiken – of dat nu het kopen van je product is of gewoon beter geïnformeerd raken over je branche of niche.

Weet je niet zeker hoe je moet beginnen?

Je wilt beginnen met het maken van content, maar je weet niet hoe? FREQUIN kan helpen! Wij zijn een team van experts die je helpen content te schrijven die je publiek betrekt en resultaat oplevert. Je zult content kunnen publiceren die zowel creatief als on-brand is, en je zult een echt verschil zien in je bedrijf. Stop met worstelen met het bedenken van content – laat FREQUIN het voor je regelen. Klik hier voor meer informatie over onze diensten!

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin