DE TOP 3 INSTAGRAM TREND 2020

2021 is begonnen en we kunnen met zijn allen zeggen dat afgelopen jaar een bijzonder jaar was. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de hele wereld op zijn kop stond en zijn leefstijl moest aanpassen. Dat heeft niet alleen invloed gehad op ons dagelijkse leven, maar ook op de digitale wereld. Tijd om eens terug te kijken naar dit bewogen jaar. 

Afgelopen jaar zijn veel ontwikkelingen langsgekomen zoals e-commerce functies, hashtag challenges en AR-filters. We bespreken de top 3 Instagram trends even in het kort! 

#1 Shoppen op Instagram

Vroeger was Instagram een plek waar gebruikers mooie momenten met elkaar deelden en koesterden, door foto’s te posten van hun dagelijks leven. Inmiddels is het veel meer dan dat. Het social media platform is zodanig gegroeid dat er kansen zijn gekomen om er geld mee te verdienen. Dit weten de ontwikkelaars maar al te goed en daarom introduceerden zij Instagram Checkout. Met deze functie kunnen bedrijven het mogelijk maken dat gebruikers hun producten rechtstreeks van Instagram kunnen kopen door het een producttag te geven. Wanneer je op zo’n tag klikt kun je op het platform zelf afrekenen. Dit is een effectieve manier om sales te stimuleren en de conversie te verhogen. Snel en makkelijk, dat is waar het om gaat in de digitale wereld van nu. 

#2 Instagram Livestreaming

Evenementen worden gecanceld en het advies om je fysieke contacten te beperken is nog steeds van kracht. In contact komen met je doelgroep leek dit jaar bijna onmogelijk, maar niets is onmogelijk in een digitale wereld waar we nu in leven. Zo kunnen je plannen, weliswaar met wat aanpassingen, toch nog doorgaan met de functie Instagram Live.

Instagram Live bestaat al een tijdje, maar in 2020 kon je er echt niet meer omheen. Voor een bedrijf is broadcasten vanaf Instagram Live één van de beste methodes om de interactie aan te gaan met je doelgroep, zeker wanneer je niet fysiek met elkaar in contact kan komen. Daarnaast is live gaan op Instagram goed voor je algoritme, je story komt namelijk vóór de rest te staan. Gebruik het dus ook tot je voordeel en stream je evenement, beantwoordt vragen van je volgers, laat je nieuwe producten zien, etc. Je kunt er genoeg mensen mee bereiken want van de dagelijkse 500 miljoen Instagram-gebruikers kijkt 80% liever een livestream dan dat het een blog leest. Hoeveel van deze 80% geïnteresseerden ga jij trekken naar je livestream?

#3 Verveling bestrijden met Instagram Challenges

Heel de wereld zit aan huis gekluisterd en verveling ligt op de loer. De opkomst van TikTok lijkt dé oplossing, namelijk challenges. Je bent vast wel eens een korte video tegengekomen waarin iemand een uitdaging aangaat. Deze beweging is overgevlogen naar Instagram en je merkt dat veel merken hierop zaten te wachten. Er zijn talloze bedrijven die hun eigen challenge hebben bedacht. Waarom? Om hun bereik en interactie te stimuleren. Gebruikers delen maar al te graag een eigen challenge en sporen vrienden aan om ook een video op te nemen.

Ook meedoen? Bedenk een challenge die past bij jouw merk en die leuk is om te doen. Geef de challenge een eigen hashtag en daag je doelgroep uit om ook mee te doen! Who’s next? 

Wil jij meer weten over deze trends of ben je benieuwd naar meer ontwikkelingen? Neem gerust contact met ons op!

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin