De arbeidsmarkt staat op zijn kop, vrijwel ieder bedrijf heeft moeite met het vinden en behouden van juist personeel. Juist nu is het belangrijk dat je opvalt met je werkgeversmerk. Je ontkomt er dan ook niet meer aan om ‘mee te doen’ op social media. Werving via social media is dé manier om jouw potentiële collega of werknemer direct te bereiken. Maar hoe doe je dat en waar begin je precies?

Master the basics
Voordat je je compleet gaat storten op het vullen van jouw social media kanalen of met het opzetten van paid advertising campagnes, is het belangrijk om de basis als eerste helemaal op orde te hebben. Je kunt namelijk wel een goede advertentie inzetten, maar op het moment dat je basics niet op orde zijn kun je de gebruiker nog steeds verliezen. Zorg ervoor dat de designs allemaal volgens huisstijl gemaakt zijn, dat de teksten passen bij jullie tone of voice en dat de landingspagina helemaal in orde is voor een optimale gebruikservaring.

Organische of paid content
Afhankelijk van het bereik van jullie kanaal en jullie doelstellingen kun je ervoor kiezen om organische of paid content in te zetten. Wanneer je al een grote fanbase hebt met veel volgers kan het zo zijn dat organische content volstaat. Zeker wanneer je werkt aan een langdurige employer branding strategie is organische content een goede manier om zichtbaar te zijn. Let er wel op dat je dan veel moet posten en ook de interactie moet aangaan met de doelgroep, anders verdwijnt de content onderaan de stapel. Het is namelijk nog steeds zo dat het organische bereik is gedaald ten opzichte van een aantal jaar geleden. Er is meer concurrentie en het algoritme laat zien welke content voor jou belangrijk is. Paid media zorgt ervoor dat de post sneller door jouw volgers of gekozen doelgroep wordt gezien. Daarom is het aan te raden om paid media in te zitten als je op een kort termijn sollicitaties wil vangen. Zowel organische als betaalde content speelt een rol als je meer aandacht voor je vacature wil genereren, maar wil je snel resultaat dan kun je het beste gebruik maken van een betaalde campagne waarbij je de doelstellingen van te voren bepaald. Zo kun je op het einde ook goed meten of de campagne is geslaagd.

Het juiste kanaal voor de juiste doelgroep
Tegenwoordig is het uitzetten van een vacature via een betaald platform of via je website echt niet meer genoeg. Je bereikt alleen de personen die op dat moment op zoek zijn naar een nieuwe baan en trekt niet de bredere doelgroep aan die wellicht potentiële kandidaten bevat. Ook maak je de vacature voor de werkzoekenden aantrekkelijker door er actief mee te adverteren omdat ze de vacature vaker voorbij zien komen.

Het langdurige effect
Wil je voor het totaalplaatje op een langer termijn gaan, kun je het beste kiezen voor een employer branding strategie. Dit heeft een langer termijn effect waarbij je dus ook meer content (en geduld) voor nodig hebt. Ook is hierbij in vele gevallen de KPI engagement, in plaats van conversie bij bijvoorbeeld een kortdurige wervingscampagne. Uiteindelijk is geduld het wachten waard, want uit onderzoek blijkt dat 75% van de kandidaten voor een functie meer informatie willen over het bedrijf. Vooral de jongere generatie Gen-Z gaat eerst zelf op onderzoek uit voordat zij beslissen of ze op de vacature willen reageren. Zij willen weten bij wat voor bedrijf ze gaan solliciteren en wat het bedrijf hen te bieden heeft. De website en social media kanalen worden helemaal onderzocht en ze zullen sneller het gevoel krijgen dat zij erbij willen horen dan wanneer jij niks aan jouw employer branding hebt gedaan. Zorg er wel voor dat je niet teveel naar perfectie streeft bij het maken van de content. Jouw employer branding moet een kijkje in eigen keuken geven met aansprekende en authentieke content.

Wil je meer weten over employer branding content en hoe de inzet van social media jouw employer brand kan versterken? ✉️ Neem contact op met Annette via annette@frequin.tv. We helpen je graag verder!

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin