Kleine bedrijven hebben veel te winnen met adverteren op Facebook. Je vraagt je misschien af waarom dit social media platform het beste werkt. Dat komt omdat er meer dan 2 miljard actieve gebruikers op het platform zijn en nog steeds groeien. In feite is Facebook nu de grootste digitale adverteerder ter wereld, en overtrof in 2018 voor de allereerste keer Google.

Maar wat betekent dat voor kleine bedrijven? Wel, het betekent dat er een enorme kans is om nieuwe klanten te bereiken op Facebook. En met de juiste strategie kan je kleine onderneming allerlei vruchten plukken van adverteren op het platform. Hier zijn 11 redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met adverteren op Facebook.

1. Je kunt een veel mensen bereiken

Zoals we al eerder zeiden, zijn er meer dan 2 miljard actieve gebruikers op Facebook. Dat is een enorm potentieel publiek voor je kleine onderneming. Wat je product of dienst ook is, de kans is groot dat er op Facebook mensen zijn die er belangstelling voor hebben. En met gerichte reclame kun je ervoor zorgen dat je social media uitingen gezien worden door mensen die de meeste kans hebben om in klanten te veranderen. 

2. Het is kosteneffectief

Adverteren op Facebook is ook uiterst kosteneffectief. Het is zelfs een van de meest betaalbare manieren om online reclame te maken voor je kleine bedrijf. Je kunt een dag- of levenslang budget voor je advertentiecampagne instellen en dat op elk moment aanpassen. Bovendien betaal je alleen wanneer mensen werkelijk op je advertentie klikken (bekend als cost-per-click of CPC). Je verspilt dus geen geld aan advertenties die niemand ziet of waar geen interactie mee is.

3. Advertenties presteren goed door te richten op specifieke klanten 

Een van de beste dingen aan adverteren op Facebook is dat je je met laserprecisie op specifieke klanten kunt richten. Als je bijvoorbeeld producten verkoopt voor vrouwen van 25-34 jaar die in Amsterdam wonen, kun je ervoor zorgen dat je advertenties alleen getoond worden aan mensen die aan die beschrijving voldoen. 

Met Facebook kun je klanten targeten op basis van hun demografische gegevens, interesses, gedrag, en zelfs levensgebeurtenissen (zoals trouwen of een ouder worden). Bovendien kun je vergelijkbare doelgroepen maken door een nieuwe campagne te starten. Met een vergelijkbare doelgroep vergroot je jouw targetgroup tewijl je toch relevante advertenties toont.

4. Je kunt je merkbekendheid vergroten 

Een ander voordeel van adverteren op Facebook is dat het de naamsbekendheid van je kleine bedrijf kan helpen vergroten. Als mensen je advertentie maar vaak genoeg zien, beginnen ze je merk te herkennen en raken ze meer vertrouwd met wat je aanbiedt. Dit is vooral nuttig als je een nieuw bedrijf bent of als je een nieuw product of een nieuwe dienst lanceert.

5. Je kunt verkeer naar je website sturen 

Facebook advertenties kunnen ook gebruikt worden om verkeer naar je website of blog te sturen. Dit is uiterst waardevol omdat je zo mensen van Facebook op je eigen site kunt krijgen, waar ze meer te weten kunnen komen over wat je te bieden hebt en actie kunnen ondernemen (zoals een aankoop doen).

6. Je kunt de resultaten van je Facebook advertenties in real-time volgen

Een van de voordelen van Facebook advertenties is dat je de resultaten van je advertenties in real time kunt volgen. Zo kun je je advertentiecampagnes onmiddellijk bijstellen en ervoor zorgen dat je de best mogelijke resultaten krijgt. Facebook biedt ook gedetailleerde inzichten in de prestaties van je advertenties, zodat je kunt volgen hoe goed ze het doen en dienovereenkomstig verbeteringen kunt aanbrengen.

7. Facebook campagnes zijn gemakkelijk op te zetten en te beheren.

Een ander voordeel van Facebook reclame is dat het relatief eenvoudig in te stellen en te beheren. Zelfs als je geen ervaring hebt met online adverteren, moet je in staat zijn om een Facebook advertentiecampagne te maken en te beheren met relatief gemak. Facebook biedt ook een breed scala aan hulpmiddelen (waaronder tutorials en ondersteuning) om je op weg te helpen.

8. Je kunt Facebook advertenties gebruiken om verschillende marketingstrategieën te testen

Als je niet zeker weet welke marketingstrategieën geschikt zijn voor jouw kleine bedrijf, kunnen Facebook-advertenties maken kan een geweldige manier zijn om verschillende benaderingen te testen. Met Facebook’s A/B Testing tool kun je twee (of meer) verschillende versies van een advertentie maken en zien welke beter presteert. Dit is een geweldige manier om jouw marketinginspanningen af te stemmen en waardoor je de meest effectieve strategieën gebruikt.

9. Een schat aan hulpmiddelen dat Facebook aanbiedt om je te helpen het meeste uit je advertentiecampagnes te halen 

Facebook biedt een aantal handige tools om je te helpen bij het maken en beheren van je advertentiecampagnes. Met de Facebook Ads Manager kun je bijvoorbeeld al je advertenties op één plek bekijken, zodat je gemakkelijk hun prestaties kunt volgen. De Facebook Pixel is ook een waardevol hulpmiddel waarmee je conversies kunt volgen (mensen die actie ondernemen nadat ze je advertentie hebben gezien) en remarket naar mensen die al interactie hebben gehad met jouw advertentie.

10. Facebook advertenties kunnen je helpen leads te genereren en verkoop te stimuleren door gebruik van een call to action

Een van de uiteindelijke doelen van elk klein bedrijf is het genereren van leads en het stimuleren van de verkoop. Facebook advertenties kunnen een geweldige manier zijn om deze beide doelstellingen te bereiken. Door je te richten op mensen die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt, kun je de kans vergroten dat ze actie ondernemen en een aankoop doen.

11. En last but not least: het runnen van Facebook advertenties is leuk!

Oke, misschien is dit niet de belangrijkste reden om Facebook-advertenties uit te voeren, maar het is zeker een bonus! Als je niet gewend bent met het runnen van online advertenties, kan Facebook adverteren een geweldige manier zijn om je voeten nat te krijgen en meer te leren over hoe online marketing werkt. Plus, het is altijd spannend om te zien of jouw advertentiecampagnes goed presteren en resultaten genereren voor jouw bedrijf.

Samenvattend: waarom moet je als klein bedrijf starten met Facebook adverteren?

Als eigenaar van een klein bedrijf kun je het je niet meer veroorloven Facebook adverteren te negeren. Met meer dan 2 miljard actieve gebruikers is er gewoon te veel potentieel klantenbereik om voorbij te laten gaan. 

Niet overtuigd? Hier zijn nogmaals redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met advertenties maken op Facebook: je kunt een enorm publiek bereiken; Het is kosteneffectief; Je kunt je richten op specifieke klanten; Je kunt je merkbekendheid vergroten; Je kunt verkeer naar je website sturen; Een advertentie is snel en gemakkelijk op te zetten; Je kunt je resultaten meten en een dashboard inrichten; Je kunt klanten buiten je eigen omgeving bereiken; Je kunt je berichten een boost geven en je kunt mensen die je website hebben bezocht opnieuw benaderen. 

Als je nog geen Facebook advertenties gebruikt om je kleine bedrijf op de markt te brengen, is dit het moment om ermee te beginnen!

Specialisten in Facebook adverteren en Facebook producten voor analysedoeleinden

Een Facebook advertentie kan een geweldige manier zijn om nieuwe klanten te bereiken en je bedrijf te laten groeien. We weten dat het maken van effectieve Facebook advertenties lastig kan zijn als je je eigen onderneming runt, dus zijn we er om je te helpen. Ons team van experts werkt met je samen om een Facebook advertentie op te zetten die je doelpubliek bereikt en resultaat oplevert.

Met een Facebook advertentie kun je potentiële klanten targeten op basis van hun interesses, demografische gegevens en gedrag. Bedrijven maken ook gebruik van adverteerders zoals wij doordat we op basis van behaalde resultaten een selectie maken van de beste advertenties. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om de juiste mensen voor je bedrijf te vinden. Neem vandaag nog contact met ons op om met Facebook producten aan de slag te gaan!

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin