INSTAGRAM REELS: WAT IS HET EN WAT LEVERT HET OP?

Grote kans dat je het al een keer voorbij zag komen. De nieuwste functie van Instagram: Instagram Reels. Met deze feature kun jij een video van maximaal 15 seconden met je telefoon opnemen en gemakkelijk editen. Dankzij de verschillende tools kan je creatieve en authentieke content maken, maar waarom zou je dit gebruiken en hoe moet je het inzetten voor jouw bedrijf? 

#1 Be trending

Om te beginnen opent deze nieuwe functie verschillende deuren om jouw doelgroep te bereiken en om interactie met ze op te zoeken. Net zoals TikTok is er een explore pagina waar je door alle viral video’s kunt scrollen. Op deze manier wil Instagram de “trending cultuur” laten zien en gaan ze echt de concurrentie aan met TikTok. 

Als je een video maakt die viral gaat of wanneer je goed inspeelt op een trend kan je een hoger bereik en engagement genereren dan dat je normaal met een video zou doen. Bedrijven zoals Louis Vuitton zijn al viral gegaan met hun video en laten zien wat werkt. Zo laat Louis Vuitton de nieuwste collectie zien met deze creatieve Reel.

#2 Laat je producten of diensten zien!

Jij kan Instagram Reels ook inzetten voor jouw product of dienst. Er zijn verschillende manieren om je doelgroep met unieke content te bereiken dat past bij het karakter van reels. Dit zijn er een aantal om je mee op weg te helpen: 

Maak een Reel over hoe je product of dienst werkt en hoe het tot stand komt. Ben jij een cameraman? Laat zien wanneer je op de set staat en hoe alles gaat. Ben jij een vormgever? Laat je designs zien in een korte showreel. Denk out of the box en steek je eigen creatieve insteek erin want dat zal mensen echt triggeren om het met anderen te delen.

#3 Geef je bedrijf een gezicht

Verder kan je er ook voor kiezen om de persoonlijkheid van je bedrijf te laten zien om zo een band met ze te creëren. Laat bijvoorbeeld zien hoe jullie gezamenlijk borrelen, werken, kerst vieren, etc. Mensen vinden het leuk de gezichten achter het bedrijf te zien! 

#4 Deel je kennis

Probeer je doelgroep soms iets mee te geven met je Reel. Zo kan je inspelen op kennisdeling door het maken van een korte tutorial of door het delen van bepaalde tips. 

Je doelgroep zal het op prijs stellen wanneer je ze iets leert of vertelt waar ze echt wat aan hebben. Je creëert je eigen waarde en je zorgt ervoor dat je volgers Instagram in de gaten blijven houden voor jullie Reels. 

Kortom, Instagram Reels biedt kansen om creatieve en authentieke content te maken voor jouw product of dienst, zodat jij je doelgroep zo goed mogelijk kan bereiken. Wil jij meer weten over Instagram Reels? Neem gerust contact met ons op!

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin