Social media advertising: waarom zou je dat doen?

Impact maken op social media? Dat wil iedereen. Viral gaan met goede inhakers of de aandacht pakken met de mooiste commercials. Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat adverteren op social media ontzettend effectief is, weet je waarschijnlijk al. Dat adverteren met video’s nog effectiever is, weet je waarschijnlijk ook al. Tegenwoordig worden er 1200% meer video’s dan stilstaand beeld gedeeld op social media en gebruikt 87% van de online marketeers video content. Maar zomaar met Facebookadvertenties en videomarketing aan de slag gaan gaat je die viral niet opleveren. It’s all about the strategy. 

Content strategie

Een goede content strategie helpt om erachter te komen wie op welk moment welke informatie nodig heeft om jouw doel te bereiken en wat de beste vorm is om deze informatie aan te bieden. Zo ook bij videomarketing. Door de customer journey van jouw klant in kaart te brengen kan je hierop inspelen met bijvoorbeeld online advertenties. 

De customer journey is een complex onderwerp. Simpel gezegd: het verwijst naar het koopproces van jouw klant. Van het moment dat de klant geprikkeld wordt om mogelijk iets aan te schaffen tot het moment dat hij of zij het product ook daadwerkelijk aanschaffen. Door inzicht te krijgen in dit proces kun je nog beter inspelen in de wensen en behoeften van jouw klant. Met betaalde advertenties kan je dit gedrag zodanig beïnvloeden zodat zij sneller overgaan tot aankoop van jouw product of dienst. Klinkt als muziek in de oren, nietwaar?!

Social advertising

Adverteren op social media kent vele voordelen ten opzichte van de traditionele advertising zoals de krant, radio en tv. Zo kan je veel doelgerichter adverteren omdat je de doelgroep heel specifiek kan bereiken. Daarnaast is alles wat je achterlaat op het internet meetbaar, alles kan geanalyseerd worden. Deze analyses brengen nieuwe kennis voor de huidige en toekomstige campagnes met zich mee waardoor je steeds beter kan optimaliseren. 

Social media advertising kent verschillende advertenties die inspelen in de zogenoemde salesfunnel. De salesfunnel bestaat uit drie fasen, met elk een ander doel. Waar je aan het begin van funnel nog vooral naamsbekendheid en een groot bereik wil generen, wil je op het einde van de funnel dat je doelgroep overgaat tot conversie. De volgende drie doelen zijn van belang in de drie fasen van de funnel:

  • Bewustzijn
  • Consideratie 
  • Conversie 

De funnel is cruciaal voor wie business wil maken. Of je nu cursussen verkoopt of een webshop hebt, de funnel heb je nodig. 

Targeting

Door de verschillende targetmogelijkheden binnen Facebook (en Instagram) kan je je doelgroep zo specifiek mogelijk maken. Het is bijna eng om te zien hoeveel mogelijkheden het biedt om je doelgroep in te stellen, Facebook is watching you! Zo kan je gebruik maken van:

  • Persoonskenmerken: leeftijd, taal en geslacht
  • Demografische kenmerken: opleiding, huishouden, relatie en werk
  • Interesses: eten, drinken, sporten, winkelen en mode
  • Gedrag: reizen, koopgedrag en gebruikte apparaten
  • Je connecties op Facebook, zoals de mensen die je pagina leuk vinden

Social media advertising biedt de mogelijkheid om te adverteren op maat. De mogelijkheden zijn oneindig! Ben je benieuwd wat social media advertising voor jouw bedrijf kan betekenen? Wij helpen je graag!

Benieuwd naar wat jij kan halen?

ALL IT TAKES! Dat is waar wij voor staan. Neem contact op met Annette en we komen zo snel als mogelijk bij je terug om de mogelijkheden te bespreken.