Als je nog niet begonnen bent met het gebruik van video als onderdeel van je marketingstrategie, dan is het nu tijd. Voor het geval je denkt dat dit een voorbijgaande rage is, kunnen we je verzekeren dat dat niet zo is. Online video’s zijn populairder dan ooit en dit is waarom je met deze trend zou moeten meedoen. 

Uit een recente studie blijkt dat 92% van de mobiele videokijkers video’s met anderen deelt en dat 79% van al het internetverkeer in 2023 uit video zal bestaan. Als die cijfers geen indruk op je maken, zijn hier nog een paar redenen waarom videomarketing deel zou moeten uitmaken van je strategie.

Wat is Video Marketing?

Video marketing is gewoon een vorm van contentmarketing die content creëert in de vorm van video. Het maakt gebruik van video om een bepaald doel te bereiken, bijvoorbeeld het vergroten van merkbekendheid of het genereren van verkoop. Het kan ook worden gebruikt voor het opbouwen van een band met je doelgroep of het informeren ervan over jouw product of dienst.

Waarom starten met video marketing?

Je hebt de statistieken waarschijnlijk wel gezien: 85% van de internetgebruikers kijkt online naar video’s, en bedrijven die videomarketing gebruiken groeien jaar na jaar 49% sneller dan bedrijven zonder. Maar wat betekent dat voor jouw bedrijf? Als je video niet gebruikt als onderdeel van je marketingstrategie, kun je enkele serieuze voordelen mislopen.

De voordelen van video marketing

Er zijn veel redenen waarom je met video marketing zou moeten beginnen. Hier zijn er een paar.

1. Verhoogde betrokkenheid

Video is een van de meest boeiende soorten content die je kunt maken. Mensen zijn eerder geneigd een video helemaal te bekijken dan dat ze een artikel of blogbericht van begin tot eind lezen. Die grotere betrokkenheid kan leiden tot meer conversies en lagere kosten per lead. In feite kan het opnemen van een video op een landingspagina de conversie met 80% verhogen.

2. Verbeterde SEO-ranking

Zoekmachines zijn dol op video’s, dus ze opnemen als onderdeel van je SEO-strategie kan je bedrijf helpen hoger te scoren in de zoekresultaten. De algoritmen van Google geven ook de voorkeur aan video’s die worden gehost op hun eigen en grootste videoplatform, YouTube, dus het is belangrijk om ook daar sterk aanwezig te zijn. Door regelmatig nieuwe, voor zoekwoorden geoptimaliseerde video’s te uploaden, kun je je kansen vergroten om in de zoekresultaten van zowel YouTube als Google te verschijnen. 

3. Meer sociale aandelen

Een ander voordeel van meer betrokkenheid is dat mensen eerder geneigd zijn video’s die ze leuk vinden te delen met hun vrienden en volgers. Dat sociaal delen kan de naamsbekendheid vergroten en verkeer terugsturen naar je website of landingspagina. Uit een onderzoek bleek zelfs dat sociale video’s 1200% meer shares genereren dan tekst en afbeeldingen samen. 

4. Beter begrip van de klant met bewegend beeld

Video’s geven je ook de kans om echt te laten zien wat je bedrijf te bieden heeft. Een goed uitgevoerde uitlegvideo kan potentiële klanten kennis laten maken met je producten of diensten op een manier die ze gemakkelijk kunnen begrijpen en onthouden. En als ze eenmaal begrijpen wat je te bieden hebt, is de kans groter dat ze later betalende klanten worden. 

5. Verhoogde ROI 

Al die voordelen waar we het net over hadden kunnen uiteindelijk tot één ding leiden: een hoger rendement op je marketinguitgaven. Het is gebleken dat videomarketing, mits goed uitgevoerd, een positieve ROI oplevert voor bedrijven in alle sectoren. Uit één onderzoek bleek zelfs dat videomarketing een ROI heeft van bijna 50% 

Wat voor video’s zou je op kunnen nemen?

Nu je weet waarom videomarketing zo belangrijk is, is het tijd om te beslissen welke video’s je gaat maken. Er zijn veel verschillende soorten video’s die je kunt gebruiken als onderdeel van je marketingstrategie, maar hier zijn er een paar van de populairste:

1. Bedrijfsvideo’s

Een bedrijfsvideo is een korte video die het verhaal van je bedrijf vertelt. Het kan de kijker helpen om je bedrijf beter te begrijpen en een band op te bouwen met je merk. Denk aan een bedrijfsvideo als de digitale versie van een ‘over ons’-pagina op je website. Maar in plaats van dat mensen door een saaie pagina scrollen, kunnen ze nu een boeiende video bekijken die hetzelfde doel dient.

2. Productvideo’s

Productvideo’s geven je de kans om echt te laten zien wat je product kan doen en waarom mensen het nodig hebben. Dit soort video’s kan helpen om mensen te overtuigen om je product aan te schaffen of een dienst af te nemen. Productvideo’s kunnen ook handig zijn als onderdeel van een marketingcampagne, omdat ze gemakkelijk te delen zijn op sociale media en andere websites.

3. How-to video’s

How-to video’s, of instructievideo’s, kunnen erg handig zijn voor mensen die hulp nodig hebben bij het gebruik van een product of dienst. Ze kunnen ook helpen om mensen te enthousiasmeren over een nieuw product of dienst, door ze te laten zien hoe eenvoudig het te gebruiken is. How-to video’s kunnen worden opgenomen door het bedrijf zelf of door een externe partij, afhankelijk van wat voor soort video je wilt maken.

4. Klanttevredenheidsvideo’s

Klanttevredenheidsvideo’s, ook wel testimonials genoemd, zijn een geweldige manier om social proof te bieden voor je product of dienst. In een klanttevredenheidsvideo vertelt een echte klant hoe tevreden hij is met wat je bedrijf te bieden heeft. Dit soort video’s kan erg effectief zijn in het overtuigen van mensen om je product of dienst af te nemen.

5. Branding video’s

Branding video’s zijn een geweldige manier om je bedrijfsmerk te versterken. In een branding video kun je laten zien wat het merk voor staat en waarom mensen er trots op zouden moeten zijn dat ze het gebruiken. Branding video’s kunnen ook helpen om nieuwe klanten aan te trekken, door hen een duidelijk beeld te geven van wat ze kunnen verwachten als ze voor je bedrijf kiezen.

Hoe Video Marketing te gebruiken?

Nu je weet welke soorten video’s je kunt maken, is het tijd om te beslissen hoe je ze gaat gebruiken. Video marketing kan worden ingezet op verschillende manieren, afhankelijk van je doelstellingen. Hier zijn een paar van de populairste manieren:

1. Zorg ervoor dat je video’s kort en krachtig zijn

De aandachtsspanne van de gemiddelde internetgebruiker is kort, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je video’s kort en krachtig zijn. Houd je video’s tussen de 1 en 5 minuten, afhankelijk van het type video dat je maakt.

2. Zorg ervoor dat je een duidelijke boodschap hebt

Voordat je begint met het opnemen van een video, is het belangrijk om eerst te bepalen wat je doel is met de video. Wil je mensen informeren over een nieuw product? Wil je hen enthousiasmeren voor een aankomende campagne? Of wil je gewoon je bedrijf laten zien aan een breder publiek? Zodra je weet wat je doel is, kun je de video opnemen met die boodschap in gedachten.

3. Zorg ervoor dat je video’s toegankelijk zijn voor iedereen

Als je wilt dat je video’s door zo veel mogelijk mensen bekeken worden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze toegankelijk zijn voor iedereen. Zorg ervoor dat je video’s compatibel zijn met de meest populaire socialemediaplatforms, zoals Instagram en Facebook. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je video’s op mobiele apparaten afgespeeld kunnen worden, omdat veel mensen toegang tot internet hebben via hun telefoon of tablet.

4. Zorg ervoor dat je video’s SEO-vriendelijk zijn

Als je wilt dat je video’s door zo veel mogelijk mensen bekeken worden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze SEO-vriendelijk zijn. Zorg ervoor dat je een duidelijke en beschrijvende titel gebruikt, en vergeet niet om belangrijke zoekwoorden te gebruiken in de tags en beschrijving. Je kunt ook een transcriptie van je video opnemen om ervoor te zorgen dat je video beter geïndexeerd wordt door zoekmachines.

5. Zorg ervoor dat je video’s consistent zijn

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je video’s consistent zijn, zowel wat betreft de kwaliteit van de beelden als de boodschap die je wilt overbrengen. Als je bedrijf een professionele uitstraling heeft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je video’s ook professionaliteit uitstralen. Dit betekent dat je waarschijnlijk niet wilt opnemen met een GoPro op je hoofd tijdens een skivakantie. In plaats daarvan wil je een video opnemen in een consistente omgeving, met een duidelijke boodschap.

6. Call-to-action in je video’s

Als je video’s wilt gebruiken om mensen ertoe te bewegen om je product of dienst af te nemen, is het belangrijk om een ​​sterke call-to-action in je video’s op te nemen. Zorg ervoor dat je mensen vertelt wat je van hen verwacht, bijvoorbeeld door te zeggen: “Klik op de link hieronder om onze website te bezoeken” of “Bel ons vandaag nog om een ​​afspraak te maken”. Als je niet duidelijk bent over wat je wilt dat mensen doen, is de kans groot dat ze niets zullen doen.

Videomarketing: effectieve manier om je doelgroep te bereiken

Video marketing kan een geweldige manier zijn om je bedrijf te laten groeien, zowel online als offline. Door video marketing kun je nieuwe klanten aantrekken en je huidige klanten binden aan je bedrijf. Door de tips in dit artikel te volgen, kun je ervoor zorgen dat je video’s effectief zijn en het maximale bereik hebben.

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin