ZÓ ZET JE VIDEO IN ANNO 2021

Niemand kan meer om video heen. Het wint het van vele andere contentvormen en het is inmiddels wereldwijd het meest gebruikte type marketingcontent. Vorig jaar was meer dan 80% van al het internetverkeer video. En dat is logisch, want de voordelen van video marketing zijn eindeloos. Met video maak je het verschil. Hoe dat komt? Video is helder en leuk, je kunt er in korte tijd mee informeren, een verhaal vertellen én emotie overbrengen.

Dit zijn de feiten.

Wist je dat op social media video’s wel 1200 keer meer gedeeld worden dan afbeeldingen en documenten bij elkaar? Geen flauwe cijfers! En ik heb er zo nog een paar: 90 procent van de video-kijkers geeft aan dat productvideo’s hen heeft geholpen bij het maken van een keuze tijdens het aanschaffen van een product. Video toevoegen aan jouw e-mails kan click-rates verhogen met 300 procent. Bovendien wordt je online zichtbaarheid enorm vergroot wanneer je als bedrijf besluit video in te zetten. Wereldwijd geven marketeers aan dat video onder andere helpt bij het genereren van leads en zorgt voor traffic naar de website.

Video dus.

Als jij er nog niks mee doet, laat je grote kansen liggen. En het is misschien nogal voor de hand liggend dat wij, van origine een videoproductiebedrijf, dat vinden. Maar de cijfers hierboven spreken voor zich. Bovendien durf ik in alle oprechtheid te stellen dat ik als ondernemer en video-liefhebber, gedurende de 15 jaar dat ik in het media vak zit, de kracht van video én de (emotionele, educatieve, informatieve) waarde die je ermee kunt toevoegen meerdere malen heb mogen ervaren. Hoe dit precies zit en vooral ook: hoe jij hier op in kan spelen? Ik leg het je uit!

Video is veranderd.

Video is altijd al een ideaal middel geweest om klanten aan je te binden en in contact te komen met prospects. Dat was 15 jaar geleden al zo toen we voornamelijk video’s maakten voor TV en voor owned media zoals websites en Youtube-kanalen van merken of bedrijven zelf. De video’s waren altijd in 16×9 formaat en hadden een duidelijk vastgesteld doel en heldere boodschap. De laatste 15 jaar namen de mogelijkheden met video alleen nog maar toe! De ontwikkeling van online en daarbinnen social media heeft video heel toegankelijk gemaakt. Generaties zoals Millenials en GenZ zorgden voor een exponentiële groei op het gebied van videoconsumptie. De FREQUIN producties zijn de afgelopen jaren dan ook veranderd, uitgebreid en aangepast naar de tijd van nu.  

Overal te bekijken.

Bijna 75 procent van de video’s wordt tegenwoordig op telefoons bekeken. Op kleine, verticale schermpjes dus. En dus produceren wij anno nu uiteraard op meerdere formaten, zodat de video’s schaalbaar zijn voor elk device. Wij produceren mobile first en veelal verticaal, zorgen voor ondertiteling, hebben nieuwe manieren van shots maken geïntegreerd en positioneren de visuals op een zo optimaal mogelijke manier. Aan de vele socialkanalen kleven steeds weer eigen regels, formaten en lengtes. Wij zorgen ervoor dat we zo efficiënt mogelijk meerdere video’s produceren die optimaal op alle gewenste kanalen zijn in te zetten.

Videomarketing.

Een krachtige video is waardevol. Maar tegenwoordig kom je er niet zonder een vooraf opgesteld strategisch plan. Video marketing dus: op slimme wijze videocontent maken én distribueren met als doel jouw merk, dienst of product zo sterk mogelijk in de markt te zetten. Vaak krijg ik de vraag: hoe kan ik video marketing toepassen? Hoe moet ik beginnen? Ik geef je graag tips voor een goede start:

#Tip1: Leg uit

Vroeger bezocht de consument wat websites en bekeek een aantal online reviews. Maar de huidige generaties zijn opgegroeid met internet en dus gebruiken zij video om meer te weten te komen over een product dat ze misschien willen kopen. Ze gaan actief op zoek naar jouw merk. Grijp die kans. Pak je doelgroep in met zogenaamde HELP-content: waardevolle content waar je potentiële klant al naar op zoek is. Waar je aan kan denken? Een explainer video of product video waarin je de kijker letterlijk laat ontdekken hoe een product of dienst werkt. Als je video goed in elkaar zit, is er een grote kans dat de kijker converteert. Belangrijk hierbij blijft, ook anno 2021 dat je authentieke video’s maakt, die een bepaald gevoel meegeven en die blijven hangen. Of ga aan de slag met user generated content. Content gemaakt door gebruikers. Jouw gebruikers, jouw fans.  

#Tip2: Wees creatief en slim

Video’s worden óók in 2021 vaak puur ter entertainment bekeken. Plezier. Ontspanning. Even lekker niets. Gewoon kijken. Lekker lachen. Dat. Zorg dat jij die opties voor ze creëert. Maak content die pakt, die grappig is, die jouw doelgroep inspireert. Ja, video maken is vaak duurder dan het produceren van andere content. Maar des te meer reden om áls je er voor kiest er ook liefde en creativiteit in te steken. Mensen willen geïnspireerd worden. En snel een beetje. De gemiddelde kijker heeft tegenwoordig de aandacht spanne van een goudvis. En daardoor heb je als contentmaker slechts een milliseconde de tijd om ervoor te zorgen dat iemand stopt met scrollen. Zorg dus voor een pakkend begin en toon direct je merk. Of de gebruiker nou verder scrollt of niet, zo heeft ie in ieder geval je merk even gezien en heb jij weer aan je zichtbaarheid gebouwd!

#Tip3: Kies met zorg een strategie

Onderzoek wat jouw doelgroep belangrijk vindt en maak waardevolle content die gedurende de gehele customer journey op elkaar aansluit. Een op zichzelf staande video scoort minder goed dan een video die onderdeel is van een herkenbare campagne, een vooropgezet plan. Wees zichtbaar op verschillende momenten en op meerdere kanalen. Een potentiële klant moet je 7 keer voorbij zien komen voordat ze je kennen of iets van je kopen. Simpele wetten. Maar we kunnen er niet omheen. Zorg dus dat je goed nadenkt over je verhaal, de verschillende middelen die je inzet en hoe die op elkaar inspelen. Zorg dat je zichtbaar bent en overal (voor jouw doelgroep) waardevolle informatie aanbiedt. 

Ook belangrijk: zorg binnen je campagne altijd voor een duidelijke call to action. De kijker is lui. Die vindt het fijn als hem/haar verteld wordt wat te doen. En tot slot: ga aan de slag met advertising. Want vanwege het grote aanbod van vandaag de dag, loopt jouw video zonder advertentiegeld het risico om onderin het social-media putje te belanden. Wil je jouw waardevolle, met zorg samengestelde, creatieve content ook daadwerkelijk laten converteren? Dan is advertentie budget vrijmaken een must.


Nieuwsgierig naar wat videomarketing voor jou kan doen? Of wil je gewoon meer weten? Neem even contact met me op. Ik denk, samen met het team, graag met je mee! #welovevideo

Auteur: Barbara Frequin
Datum: 10 maart 2021

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin