3 Redenen waarom review video’s belangrijk zijn

We doen het allemaal, vanuit huis jezelf online laten adviseren door een influencer of mede-consument. Zo laat 66% van de consumenten zich beïnvloeden door reviews op het internet. Review-video’s hebben grote voordelen ten opzichte van geschreven reviews. Waarom is dat? En wat is het succes hierachter?

#1 ERVARING

In dit artikel hadden we het al over hoe video invloed heeft op het beslissingsproces van de consument en hoe review-video’s daar een rol inspelen. Review-video’s of testimonial video’s zijn authentiek waarbij je een emotionele verbinding kunt maken met jouw doelgroep. Bij een review-video gaat het om de ervaring en de beleving van de gebruiker. Door het delen van ervaringen met een product of dienst kunnen consumenten overtuigd worden om het product aan te schaffen. Uiteindelijk draait het erom dat consumenten blij zijn met jouw product of dienst en dat zij deze ervaring delen met anderen. De kennis van het product of dienst hebben consumenten al, ze weten wat het product doet en kan, daarom is de overtuigingskracht van echte review-video’s zo belangrijk!

#2 GEDRAG VAN ANDEREN

Het gedrag van anderen is vaak leidend voor ons eigen handelen. We spiegelen onszelf graag en dit is ook terug te zien in ons consumentengedrag. Zo zijn we geneigd om onszelf te identificeren met de persoon die in de video voorkomt. Wanneer de persoon in de video matcht met de consument, krijgt de video een betrouwbare en authentieke beleving. Dit is ook de reden waarom influencers en beroemdheden in reclames goed werken. We hebben allemaal wel eens op aanraden van een bekende gekozen voor een bepaald merk, toch? Mensen vertellen over hun ervaringen en voorzien elkaar van informatie. De consumenten vinden het fijn om bevestiging te krijgen voor de keuzes die zij moeten maken. Video-reviews helpen daarbij!

#3 VINDBAARHEID


Een ander groot pluspunt van review-video’s is dat het de vindbaarheid van je bedrijf verhoogt. Google beoordeelt de kwaliteit van je webpagina hoger wanneer er een video op te vinden is. Ook zijn consumenten op zoek naar product video’s op YouTube. Let op, het is wel heel belangrijk dat je de video combineer met de juiste zoekwoorden en dat je het product of dienst laat zien. YouTube is een kansrijk platform en daarom is het belangrijk om hier door middel van review-videos je vindbaarheid te maximaliseren.

Kortom, review-video’s zijn super belangrijk en is eigenlijk een vorm van moderne mond-op-mond reclame. Het draait allemaal om het delen van positieve ervaringen waardoor consumenten sneller zullen overgaan tot aankoop. Mensen spiegelen elkaar graag en zijn geneigd om zichzelf te identificeren met de personen die zij zien. Daarnaast zorgen review-video’s voor de verhoging in de vindbaarheid van je bedrijf. Zo schaft de consument sneller jouw product aan en dat is het succes achter review-video’s!

Bekijk hier een van de review-video’s die we gemaakt hebben voor Samsung:

https://www.youtube.com/watch?v=0ASw10n8WKE&t=1s

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin