5 TIPS TIKTOK

TikTok: wie kent het niet? Een razend populair medium onder jongeren tussen de 10 en 19 jaar, maar ook bij steeds meer jongvolwassenen neemt het gebruik van TikTok toe. Misschien voelt het als buiten je comfortzone treden, maar als het gaat om vernieuwing en innovatie dan moet je bij TikTok zijn. Uit onderzoek van Newcom blijkt dat het de TikTok gebruikers afgelopen jaar groeide met ruim een miljoen, een stijging van 149 procent. Daarentegen zag Instagram nog maar nauwelijks groei, met name de leeftijdsgroep onder de veertig jaar stabiliseerde. Move over Instagram, Snapchat en Facebook! 

Een unieke kans voor bedrijven om hun merk onder de aandacht te brengen, zou je denken. Toch kan het nog best ingewikkeld zijn om TikTok voor zakelijke doeleinden te gebruiken. Als Tiktokker en self-proclaimed veteraan, met meer dan 100.000 volgers, weet ik als geen ander welke voordelen je als bedrijf uit TikTok kan halen en hoe je dat doet. Vandaag geef ik jullie 5 tips! 

Tip #1: Laat je merk zien!

Niet alleen de huisstijl en branding, maar ook jullie visie. Wees authentiek en persoonlijk en laat zien waar jullie voor staan als bedrijf! Durf te stappen uit je comfortzone, maar blijf wel dicht bij je kernwaarden. Mijn tip voor een goede brandvideo? Zorg dat direct de eerste seconde boeit. Mensen beslissen in een fractie van een seconde of ze blijven kijken of doorscrollen. De eerste seconde is de seconde die telt op TikTok. 

Tip #2: Werk met een strategie voor optimale zichtbaarheid

Geen video’s maken om maar gewoon video’s te maken en om mee te doen, maar video’s met een strategie. Die heb je ook voor TikTok nodig! Maar waar te beginnen? De eerste stap voor een effectieve TikTok strategie is dat je op zoek gaat naar je eigen niche, het bepalen van je doelgroep dus. Je kijkt naar de interesse en het kijkgedrag van deze doelgroep en daar speel je op in! Zorg voor originele inhoud, vaste hashtags en post regelmatig om het algoritme te verslaan.

Tip #3: Zet TikTok- influencers in

Maximaal bereik tegen lagere tarieven! Je kunt er niet omheen, bedrijven die influencers inzetten voor het aanprijzen van hun product of dienst. Met name Instagram draait succesvolle influencer campagnes voor een hoog bereik. Maar ook een hoge prijs! In tegenstelling tot Instagram is influencer marketing via TikTok nog niet heel groot in Nederland waardoor de tarieven nog redelijk laag liggen. Het effect? ie ligt niet zo laag als de gevraagde prijs. Zo zorgen TikTokkers met een groot bereik voor verschillende trends die zo populair werden dat de betreffende producten uitverkocht waren. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende Jelly Fruits of de Feta viral pasta! Ik bedoel, wie heeft dit recept nou nog niet gemaakt?  

Tip #4: Creëer originele content voor de ForYou-page

Be original! Dat is de kernzin voor deze tip. TikTok maakt viral gaan heel gemakkelijk, dus wees als bedrijf creatief en maak onderscheidende video’s. De For You Page is een pagina is heel belangrijk voor je algoritme. Trends beginnen hier. Deze pagina bevat video’s die TikTok je aanraadt op basis van interactie en eerder bekeken video’s. De bekende hashtag #FYP is een veelgebruikte manier om op deze pagina terecht te komen. 

Tip #5 Gebruik advertising voor meer bereik.

Support your locals… eh small business! Het promoten van kleine opkomende bedrijven een opmerkelijke, maar effectieve trend. Door TikTok verkopen deze bedrijven soms wel binnen 24 uur uit! Deze trend heet dan ook #SupportSmallBusiness, maar wat is het effect op grote bedrijven? Er zijn drie advertentietypen waarmee zij kunnen adverteren. Brand Takeover, Top View en InFeed video. Hieronder zie je voorbeelden van hoe deze eruit zien.

Waar wacht je op? Get your TikTok on! 

Auteur: Ahmad

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin