We kennen het allemaal. Je deelt een mooie foto of video op Instagram en vervolgens krijg je er misschien een paar likes onder. Je bereik blijft achter, ook al doe je zo je best om actief te zijn. Het algoritme is continue in beweging. Wil je dat jouw volgers jouw content zien? Dan moet je meebewegen met het algoritme. Hierbij 8 tips die je helpen het algoritme anno 2021 verslaan!
#1 Zorg ervoor dat jouw content gezien wordt
Instagram geeft voorrang aan content en accounts die een hoge uitkijktijd hebben. Zorg er dus voor dat je content bekeken wordt!
#2 Voeg bewegend beeld toe
Bewezen is dat mensen langer naar bewegende beelden kijken. Een video of een gifje, zolang het maar beweegt!
#3 Plaats meerdere foto’s
Plaats meerdere foto’s om aandacht vast te houden. Bijvoorbeeld door een caroussel post. Als je meer foto’s plaatst is de kans groter dan mensen langer naar je post kijken. En ook dat leidt weer tot een hogere uitkijktijd!
#4 Plaats ook reels en IGTV’s
Plaats naast je tijdlijn posts en story’s ook Instagram reels en IGTV’s. Op het moment dat je een reel online zet met de juiste hashtag, vinden mensen sneller je account. En als ze je andere content ook leuk vinden, gaan ze je volgen! En dat leidt weer tot meer engagement.
#5 Ga voor een lange copy
Maak een langere beschrijving of maak een klein verhaaltje. Als je een langere beschrijving hebt, blijven mensen langer naar je post kijken, want ze moeten natuurlijk meer tekst lezen. Steek er effort in! Dat vinden mensen leuk, en waarderen ze met een hartje. ❤️
#6 Zorg voor waardevolle content
Geef echt iets weg. Hierdoor delen je volgers het bericht, of slaan ze het bericht op zodat ze het makkelijk kunnen terugvinden.
#7 Like, share & win!
Volg, like, deel en reageer om het algoritme te verslaan! Een winactie zorgt niet alleen voor meer naamsbekendheid door de share acties, het helpt ook mee voor om een hogere uitkijktijd te krijgen!
#8 Post regelmatig
Post regelmatig om gezien te worden. Maar post niet om maar gewoon te posten, post met content die authentiek is en die er toe doet. Anders swiped iedereen voorbij en liked niemand je post. Daar gaat je algoritme!
Wil je iets met video doen, maar weet je niet zo goed wat? Stuur ons een berichtje, we helpen graag!

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin