Goed nieuws, TikTok advertising komt naar Nederland! Wij kregen een aantal weken geleden al toegang tot de beta versie en waren zo de early adopters van deze vernieuwende advertentiemogelijkheid voor Nederland. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die TikTok misschien wel voor jou te bieden heeft? Lees het hier! 

TikTok is een platform voor entertainment. De nummer één bestemming voor het bekijken van korte video’s. TikTok is én ademt video. Daar houden we bij FREQUIN van! Maar audio is net zo belangrijk en kan jouw video helemaal afmaken. Het draait voornamelijk om het creëren van een eigen en nieuw verhaal. Storytelling dus. Storytelling wat past bij jouw merk! 

Bij TikTok denk je misschien wel meteen aan tieners, en dat klopt tot op zekere hoogte. Hoewel voornamelijk de jongere generatie, Gen Z, actief is op TikTok, is de belangrijkste doelgroep 18 tot en met 35 jaar. En met inmiddels zo’n 5 miljoen actieve gebruikers in Nederland zit daar misschien wel een groot deel van je doelgroep. Dus wanneer je denkt dat TikTok alleen voor de hele jonge doelgroep geschikt is, heb je het mis! 

Twijfel je nog om TikTok advertising in te zetten voor jouw bedrijf? Deze funfacts helpen je misschien over de streep.  

  • 42% van de gebruikers zegt dat ze TikTok gebruiken om nieuwe dingen te ontdekken
  • 67% geeft aan dat het platform hen op ideeën brengt voor  merken en producten
  • 57% raakt geïnspireerd om iets te kopen wat ze op TikTok hebben gezien
  • 83% zegt dat TikTok een rol heeft gespeeld bij hun aankoopbeslissingen

Omdat TikTok advertising nog niet beschikbaar is voor de hele Nederlandse markt zijn er nog relatief weinig adverteerders op het platform actief. Dat maakt adverteren op TikTok nu extra interessant, aangezien er maar weinig concurrentie is. Let er wel op dat TikTok een heel ander platform is dan bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Creativiteit staat voorop. Je redt het niet met een simpele advertentie of een advertentie die je ook al op je andere kanalen gebruikt. Maar hey! Wij zijn er om je te helpen.

Dus wil jij aan de slag met adverteren op TikTok? Neem contact op met Annette zodat we jouw campagnes op een creatieve manier kunnen inzetten. 

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin