FACEBOOK PIXEL: WAT IS HET EN WAT LEVERT HET JE OP?

Facebook advertising: je kent het vast wel. Adverteren op Facebook en Instagram wordt door veel bedrijven en ondernemers ingezet als marketinginstrument om hun doelgroep te benaderen. Logisch, want het is een krachtige, geavanceerde en goedkope tool om je doelgroep te bereiken. Aan de slag met adverteren? Haal het meeste uit je advertenties en installeer de Facebook Pixel. Lees hier wat het is en wat het kan! 
Voordat we het gaan hebben over de mogelijkheden die de pixel met zich meebrengt, gaan we het eerst hebben over wat het precies is en hoe het werkt. Heel simpel gezegd is de Facebook Pixel een stukje HTML die je aan de achterkant van je website plaatst. Door middel van deze code kan Facebookgegevens verzamelen over jouw websitebezoekers, afkomstig van je Facebook en Instagram advertenties. Door deze data krijg je meer inzicht in jouw doelgroep waardoor je je Facebookadvertenties nog beter kunt inzetten en optimaliseren. Maar wat kan je er nou precies mee? We hebben alle opties voor je op een rij gezet.

1# Retargeten

Ten eerste kan je gaan retargeten. Wanneer je gaat retargeten betekent het dat je de mensen die je hebt bereikt met je advertenties opnieuw gaat benaderen, maar dan met andere content. Retargeten werkt goed om bijvoorbeeld meer conversies te genereren. Je zorgt er namelijk voor dat de consument meerdere keren in contact komt met jouw merk. Dit helpt vertrouwen op te wekken en ze uiteindelijk over de streep te krijgen om iets van je te kopen.

2# Vergelijkbare doelgroep 

De data die Facebook heeft verzameld met de pixel kan naast de retargeting ook worden gebruikt om vergelijkbare doelgroepen te vinden, ook wel lookalike audiences genoemd. Dit zijn de Facebookgebruikers die vergelijkbare interesses hebben als je websitebezoekers. Het algoritme gaat voor je op zoek naar mensen die veel lijken op jouw beste klanten en maakt deze automatisch aan. 

3# Tracken van je bezoekers

Ook is het mogelijk om je bezoekers te tracken. Met deze data kan je bijvoorbeeld zien op welke pagina’s je bezoekers afhaken, via welke advertentie zij zijn doorverwezen, of ze iets hebben gekocht enzovoorts. Dit helpt je om je website te optimaliseren.

4# Conversie tracken

Last but not least, kan je de conversie tracken die je genereert met je advertenties. Achter elke advertentie in je advertentiebeheer kan je door de pixel kolommen toevoegen met bepaalde waardes. Wanneer je deze informatie tot je beschikking hebt, kan jij zien welke advertentie juist wel geld binnenbrengt en welke niet. 
Wil jij Facebook advertising zo goed mogelijk inzetten? Maak dan gebruik van de Facebook Pixel. Je krijgt niet alleen een beeld van de opbrengsten van je advertenties, je kan ook veel gerichter adverteren. En dat allemaal met dat kleine stukje code! 

Ready for Freakin' good Frequent content? 🚀

Wil jij ook het verschil maken en opvallen met dagelijkse content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

doppio content marketing door Frequin