Unieke AR Winkelervaring

Unieke AR winkelervaring

Een nieuwe Samsung serie vraagt om een nieuwe serie video’s. En wel in Augmented Reality voor een unieke ervaring! Samsung wilde graag een nieuwe én interactieve ervaring creëren om Samsung’s laatste smartphones te introduceren aan de klant in de winkel. Belangrijk hierbij was dat ook de verschillende specs van de telefoon effectief gecommuniceerd zouden worden, maar de winkelervaring niet uit het oog werd verloren. FREQUIN ging aan de slag met AR!

FREQUIN creëerde een WebAR-ervaring waarmee de winkelbezoeker met zijn of haar smartphone op een interactieve manier de nieuwste smartphones van Samsung kon ontdekken. Persoonlijk en interactief: namelijk door uitleg van een winkelmedewerker over de laatste Samsung smartphones in Augmented Reality! 

Explainer video’s in AR

Augmented reality is een belangrijke trend in Retail. Met AR worden er computer gegenereerde beelden over de werkelijke wereld getoond. Deze technologie maakt interactie tussen de echte en de virtuele wereld mogelijk. De voorspelling is dat winkelen met AR enorm populair gaat worden omdat het bijdraagt aan een positieve winkelervaring en een verbeterde aankoopbeslissing. Aan de slag met AR dus!

We kennen de kracht van explainer video’s en middels AR kwamen deze tot leven. Door scannable QR codes verschijnt er een winkelmedewerker op het scherm van de smartphone. Deze geeft een korte review over de nieuwste Samsung smartphones zoals de ZFold3 of S21+. Ook verschijnen er verschillende specs van het toestel in beeld. Deze innovatieve AR gebruikservaring stelt de klant in staat om informatie over de nieuwste Samsung smartphones op een unieke en interactieve manier te beleven!

Green en Vertical!

Voor de opname van de winkelmedewerker zijn we de green-screen studio ingedoken. Omdat de video’s mobile-only zijn, hebben we gebruik gemaakt van vertical mounting waarbij de camera 90 graden gedraaid wordt voor maximale kwaliteit 9:16 aspect ratio, in plaats van het traditionele 16:9 ratio.