Stop de achteruitgang

Het Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds maakt zich sterk voor de genezing van spierziekten. Het belangrijkste wapen in deze strijd is wetenschappelijk onderzoek waarmee medicijnen worden ontwikkeld. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert, stuurt en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar genezing en behandeling voor alle mensen met een spierziekte in Nederland, het vinden van een medicijn is namelijk een lange weg. In de tussentijd wil het Beatrix Spierfonds dat mensen met een spierziekten een volwaardig leven kunnen leiden en vinden ze het belangrijk dat ook mensen die niets met spierziekten te maken hebben snappen welke impact een spierziekte op een mensenleven kan hebben. En er meer begrip en steun komt voor iedereen die wel met spierziekten te maken heeft. 

 

De opdracht
De vraag van het Prinses Beatrix Spierfonds was om een commercial te bedenken die onderdeel is van de massamediale campagne. Dit alles rondom het thema ‘De beste dag was gisteren’ en ‘Stop de achteruitgang’ om zo de ernst en impact van spierziekten te benadrukken en om de naamsbekendheid te vergroten.

Video afspelen over FREQUIN-SPIERFONDS-DEAN

De challenge

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft een concept bedacht waarbij een commercial de paraplu is van de campagne. De commercial is te zien op TV en social media, met daaraan gekoppeld diverse uitingen. Voor iedere fase creëren we unieke content waarbij het thema altijd centraal staat, namelijk achteruitgang.

De challenge was om in een korte tijd het verhaal van de campagne ‘Stop de achteruitgang’ zo indringend en goed mogelijk te vertellen via verschillende kanalen. De uitdaging zat vooral in het vinden van de juiste toon en het raken van emotie zodat de intentie tot doneren bij de kijkers geprikkeld wordt.

FREQUIN-SPIERFONDS-HAYAT
FREQUIN-SPIERFONDS-EDWIN

Stop de achteruitgang

Commercial
Het liggende concept ‘Stop de achteruitgang’ is uitgewerkt zodat het echt onderdeel is van de massamediale communicatiestrategie van de campagne. De commercial is onderdeel van de Hero video en wordt ingezet op bereik en naamsbekendheid.

Portret video’s
Met de portret video’s vertellen we het verhaal door de ogen van de patiënt. Indringend en emotioneel. Met deze reeks video’s geven we een extra gezicht aan de campagne, gericht op diverse doelgroepen. De portret video’s dragen bij aan de Hub content, zorgen voor verbinding met de kijker en worden ingezet als video advertenties op social media.  

Radiospot
Om de campagne crossmediaal in te zetten is ook gedacht aan een radiospot. Ingesproken door Jan Kooijman met een soortgelijke tekst als de voice-over die ook terug te horen is in de Hero video. 

Online content
Frequent en dagelijks zichtbaar zijn met content is van belang voor de online vindbaarheid. Vanuit de Hero en Hub content zijn snippets gemaakt en fotografie kon hierbij niet ontbreken. Deze content kan op verschillende momenten ingezet worden, hierbij is het wel belangrijk dat de campagnenaam ‘Stop de achteruitgang’ altijd terugkomt voor consistentie en herkenbaarheid. 

FREQUIN-GASSAN-PRE-OWNED